DEFENCE LAB

 
 

Defence Lab is een global netwerk van self-defence en fitness faciliteit. Defence Lab verschilt van andere self-defence systemen omdat het zichzelf voortdurend in vraag stelt.
Het onderzoekt constant manieren om effectief te trainen. Wetenschappelijk zoeken naar een methode om zich te kunnen verdedigen in een realistisch gevecht met één of meerdere tegenstanders, dat is het streefdoel van Defence Lab.
Defence Lab is geen vechtsport maar een zelfverdedigingsysteem die past binnen de huidige tijdsgeest. 
Tegen een aanslag kan je je moeilijk voorbereiden maar dagelijks zijn er genoeg nieuwsberichten die gaan over fysieke geweldplegingen waarbij onschuldigen het slachtoffer zijn. Om je hiertegen te wapen is Defence Lab een zeer goed antwoord. 
Andy Norman is de grondlegger van Defence Lab. Hij is intussen een veelgevraagde gevechtscoördinator in Hollywood. Omdat filmmakers hun vechtscènes zo realistisch mogelijk willen is Defence Lab zeer populair in de filmwereld. Andy Norman verleende intussen zijn medewerking aan films zoals Jack Reacher, Batman, Mission Impossible… 
Auteurs zoals Liam Neeson en Tom Cruise kregen rechtstreeks onderricht van Andy Norman.
Andy Norman is ongeveer 30 jaar bezig met de ontwikkeling van Defence Lab. 
Defence Lab kent zijn oorsprong uit de wetenschappelijke analyse van duizenden gevechten en gevaarlijke situaties. Het systeem geeft geen vals gevoel van veiligheid maar zorgt voor een realistische beheersing van een gevaarlijke situatie. Met defence Lab ontdek je jezelf en groei je uit naar de beste versie van jezelf.

De populariteit van Defence Lab groeit wereldwijd razend snel. Ook in België groeit het aantal beoefenaars exponentieel. 
Defence Lab Dender is een subactiviteit van de SMART combat group. Sinds twee jaar staan wij garant voor het geven van zelfverdedigingslessen en corefit (kettlebell fitness).
De missie van de SMART combat group is om een gevestigde waarde te worden in de Denderstreek. De visie die wij voor ogen houden is de leden les te geven op hoog niveau. De lesgevers zijn professioneel werkzaam bij de veiligheidsdiensten en hebben elk 25jaar vechtsport ervaring. 
De waarden die wij hanteren is: respect, geen ego’s, samenhorigheid, vriendschap en een positieve ingesteldheid. 
Iedereen vanaf 14j die voldoet aan deze waarden is bij ons van harte welkom!